Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realizirane brojne aktivnosti i postignuti veliki uspjesi

skola sbb 4U godini kada Osnovna škola „Safvet-beg Bašagić“ iz Visokog slavi 50 godina rada na mjestu na kojem se danas nalazi, postignuti su i mnogobrojni odlični rezultati u sklopu školskih takmičenja, a realizirane su i brojne aktivnosti koje će, sasvim sigurno, omogućiti još bolje uslove za ukupno 940 učenika u 36 odjeljenja i preko 60 nastavnika i drugog osoblja škole. Veliki jubilej bio je prilika i za razgovor sa direktorom ove uspješne školske ustanove, Mehmedom Tatarevićem, od kojeg smo saznali i sve ono čime se škola u protekloj godini može pohvaliti, a također i planove za naredni period.

skola sbb– U proteklom periodu, zahvaljujući  donatorima, roditeljima, kao i učešću u brojnim projektima, uspjeli smo realizirati nekoliko manjih projekata, zahvaljujući kojima smo poboljšali uslove za rad. Uspjeli smo djelomično urediti sportsku salu koja je bila u jako lošem stanju, uređene su učionice, te opremljene računarima i internetom, a i vanjski dio škole je dobio novi, ljepši izgled. Ovdje bih također naglasio i izuzetnu saradnju sa organizacijom World Vision koja nam je stalni partner. – kazao je direktor Tatarević. I učenici su se nastavnicima odužili odličnim rezultatima na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima, odakle su stigle brojne diplome i nagrade.

skola sbb 7Ipak, mnogo toga još treba uraditi, da bi uslovi bili perfektni, a u realizaciji, kao i pripremi, su i novi projekti.

– U narednom periodu planiramo uraditi eko-kutak na samom ulazu u školu, učenici i nastavnici su se uključili i u nagradnu akciju „Recikliraj sad“ u kojoj prikupljamo papir, čepove i limenke, a u toku je izrada nove, mnogo modernije i pristupačnije internet stranice škole, koja će biti redovno ažurirana i na kojoj će posjetioci moći saznati sve o Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“. – kazao nam je na kraju posjete direktor ove školske ustanove, Mehmed Tatarević. skola sbb 2skola sbb 3skola sbb 5

skola sbb 1