Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade Tužilaštva ZDK u Zenici

Zvanični početak izgradnje zgrade tužilaštva ZDK

Šef Kooperacija u Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Melvin Asin, posjetio je danas Zenicu povodom zvaničnog početka izgradnje nove zgrade Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), čiju izgradnju finansira EU u iznosu od oko 1,4 miliona eura.

– Drago mi je da sam danas ovdje, s premijerom i glavnom tužiteljicom, da ozvaničimo početak izgradnje ovog objekta. EU je finansirala ovaj projekat, a on je znak da EU pripisuje unapređenju rada pravosudnih institucija. Zadovoljstvo mi je da sam ovdje i nadam se da ću za godinu dana imati čast prisutvovati otvorenju objekta – kazao je Asin u svojoj izjavi za medije.

Na ceremoniji povodom obilježavanja početka govorili su i premijer ZDK Miralem Galijašević, glavni tužilac ZDK Vesna Kaknjo i član Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Zijad Kadrić.

– Ovo je prilika da se zahvalim EU i nadam se da ovim stvaramo uslove za nezavisno i tehnički opremljeno Tužilaštvo – kazao je Galijašević.

Kaknjo je kazala da će izgradnjom ovom zgrade Tužilaštvo dobiti sve ono što do sada imali.

– Ja ne mogu još da vjerujem da stojimo ovdje. Zahvaljujem se svima koji učestvuju u ovom projektu – dodala je u svojoj izjavi glavna tužiteljica Kaknjo.

Nakon svečanosti Asin je u pratnji Galijaševića i ostalih gostiju posjetitli gradilište koje se nalazi uz zgradi Općinskog suda u Zenici. Radovi na izgradnji zgrade Tužilaštva ZDK počeli su u martu ove godine, saopćeno je iz delegacije EU u BiH.

 

NAP/Visoko.co.ba