Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pronađeni olupina automobila i vozač koji su preksinoć sletili u rijeku Fojnicu

nesreca rijeka fojnica1Na regionalnom putu Visoko – Kiseljak u mjestu Crvene Stijene prekjučer došlo je do sudara dva vozila nakon čega je jedan automobil sletio u rijeku Fojnicu. U automobilu koji je sletio u rijeku bile su dvije osobe od kojih je jedna ispala iz vozila. Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Srednjobosanskog kantona, u nesreći su sudjelovala vozila marki “Golf 2” i “Golf4”. “Golf 2” je nakon sudara sletio u korito rijeke Fojnice. Pripadnici policije SBK-a vršili potragu za vozačem i vozilom, ali je potraga tokom dana obustavljena zbog hladnoće. U nesreći je povrijeđena jedna osoba inicijala A. A. (29), a Armin Smailović (19) koji je upravljao automobilom je nestao. 

Zbog činjenice da u MUP SBK nema svoju jedinicu za specijalnu podršku ronioce, na lice mjesta došli su i pripadnici specijalne jedinice ZDK. 

 

11:25 Potraga je počela oko 10.00 sati, a u njoj učestvuju članovi Rafting kluba Eko-Viking iz Visokog i članovu Profesionalne vatrogasne jedinice iz Visokog. 

11:35 Pronađena je olupina automobila za koju se sumnja da je golf kojim je Smailović sletio u rijeku Fojnicu. 

13:46 Kako javljaju s lica mjesta, spasiocu su upravo izvadili olupinu automobila za koju se sumnja da je Golf koji je sletio u rijeku Fojnicu. 

13:49 Spasioci su pronašli tijelo Smajlovića u golfu koji je sletio u rijeku Fojnicu, javljeno je sa lica mjesta. 

Avaz.ba/Visoko.co.ba

Posted in BiH