Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odličan start popularnih Spursa iz Poriječana

sparsi april 2015Pioniri NK Omladinac, popularni Spursi, startovali su izuzetno dobro u drugoj polusezoni omladinske lige kantona Srarajevo, selekcija pioniri grupa 2. U prvom kolu pobjeda protiv Novog Grada 3:0, nakon toga poraz na Palama od ekipe Piksi Pale 3:1, a ovoga vikenda na stadionu Koševo 3 remi protiv prvoplasiranog i favoriziranog FK Željezničara 2:2 (Planinčić i Karalić).

“Imali smo vodstvo 2:0 protiv izuzetno jakog Željezničara koji je i prva ekipa na tablici ali su gosti zasluženo postigli dva pogotka i remi je najrealniji ishod. Mi moramo biti zadovoljni prikazanom igrom, zalaganjem i borbenošću i naravno rezultatom, to me jako raduje. Nadamo se još pozitivnijim rezultatima u nastavku sezone. Naredni vikend dočekujemo ekipu OFK Ilijaš.” – izjavio je Za Visoko.co.ba trener ekipe Tarik Agić.

Popularni Spursi su također prošlog vikenda dobili i dva pionirska reprezentativca koji su bili na okupljanju u Hadzičima a povodom nadolazečeg turnira u junu u Beogradu na turniru grada Beograda. Eldar Genjac (2002.) i Amar Genjac (2001.) su našli svoje mjesto na užem spisku selektora pionirske selekcije Admira Adžema.

Klub Omladinac i svi članovi istog ovim putem izražavaju i veliku zahvalnost Aliji Braci Hadžiosmanoviću, velikom prijatelju kluba koji im pomaže da igraju i učestvuju u takmičenju.