Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dani otvorenih vrata 11. i 12. aprila u visočkoj medresi

medresaVisokoDragi učenici i učenice završnih razreda osnovne škole!

Vjerujemo da već brojite dane koji su ostali do kraja vašeg osnovnog obrazovanja i da ste sretni što uspješno završavate jedno važno poglavlje u životu. Međutim, svaki kraj uvijek predstavlja ujedno i početak nečeg novog.

Pred vama je donošenje jedne od najvažnijih odluka u životu, odluke o izboru škole u kojoj ćete nastaviti svoje obrazovanje, koja će značajno odrediti vaš dalji životni put. U ovom vremenu brojnih izazova, ta odluka nije nimalo jednostavna.

Mi vam želimo pomoći i zato svake godine, organiziramo „DANE OTVORENIH VRATA“, program koji svim zainteresiranim omogućava da u medresi provedu jedan vikend i neposredno se upoznaju sa planom i programom i načinom rada u našoj školi. Praksa je pokazala da je to najbolji način da osjetite da li je medresa škola za vas i da li će vam pomoći da ostvarite svoja očekivanja i ambicije.

Pozivamo vas da se prijavite za učešće u programu „DANI OTVORENIH VRATA 2015“ koji će se održati polovinom mjeseca aprila u Medresi „Osman-ef. Redžović“, Čajangrad, Visoko.

Prijava se vrši putem vjeroučitelja u osnovnim školama početkom mjeseca aprila. Krajnji rok za prijave je petak, 10. april 2015. godine. Program će se realizirati u subotu, 11. i nedjelju, 12. aprila. Boravak u medresi i učešće u programu su besplatni.

Prijemni ispit za upis u medresu bit će održan u junu o čemu ćete biti obaviješteni putem Islamskih informativnih novina „Preporod“ i putem naše web stranice.