Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Provedite najbolje ljeto u svom životu sa UG “Damar Omladine”

damar omladineOdlučio/la si da ovo ljeto bude najbolje ljeto u tvom životu.  Oduvijek si maštao/la da otputuješ u Francusku i živiš u dvorcu kojeg ćeš renovirati zajedno sa ekipom iz čitavog svijeta. Možda ti je draže da sedam dana živiš životom Rimljana na festivalu vina u Sremskim Karlovcima ili jednostavno želiš da pronađeš unutrašnji mir vježbajući jogu u Turskoj ili Češkoj? A možda te zanima rad sa starim i nemoćnim osobama u carskom Sankt Peterburgu? Ove godine sve je moguće!

Udruženje „Damar omladine“ je dio državne volonterske mreže volontiram.ba koja vam to omogućuje. U saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i OIA-om, OKC  objavljuje početak 26. sezone razmjene volontera na međunarodnim volonterskim kampovima širom svijeta.

Od 23. marta, možeš da se prijaviš (potpišeš  prijavu) za učešće na nekom od kampova širom svijeta. Prijave se popunjavaju onlajn, a nakon toga te očekujemo u prostorijama OKC-a, Lazarička 2, Rosulje, Banja Luka (volonteri iz RS-a) ili u prostorijama Omladinske informativne agencije OIA u Sarajevu (volonteri iz FBiH).

Opise kampova možeš pronaći na pretraživaču Mladih istraživača Srbije.

Pažljivo ih pogledaj i napravi izbor kampova na koje želiš da se prijaviš ove godine.

Uslovi za učešće su:

– vedar i avanturistički duh,

– samostalnost ili želja za samostalnošću,

– otvorenost ka drugim kulturama,

– osnovno znanje engleskog jezika ili jezik zemlje u koju se ide.

Drži se osnovnog principa prijavljivanja – što se prije prijaviš, veće su šanse da ćeš otići na željeni kamp. Izaberi kampove na koje bi volio/la otići, poredaj ih po prioritetu u onlajn prijavi i na kraju dođi u našu kancelariji da istu potpišeš. U prijavi možeš da uneseš najviše do deset kampova po željenom redosljedu, a minimalno tri.

Takođe, preporučujemo  ti da pogledaš i proučiš Opšti uslovi prijavljivanja na volonterske kampove

kao i Najčešće postavljena pitanja

Bitno za napomenuti: smještaj i hrana na kampu su obezbijeđeni. Ti  plaćaš samo put i participaciju. Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u cijelom svijetu!

Za sve dodatne informacije piši nam na kampovi@okcbl.org

Postani dio međunarodne porodice od 50.000 volontera!

Napominjemo da lokalne volonterske akcije vršimo preko Lokalnog volonterskog servisa koji se nalazi pri kancelarijama našeg Udruženja.

Budite dio tima, budite Damar!