Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Košarkaši Visokog pretpjeli treći poraz u nizu

KK Visoko KK Konjic 1 SmallDanas je, pod obručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” u Visokom, odigran derbi 17., pretposljednjeg kola košarkaške A2 lige – grupa Jug, u okviru koje je ekipa KK “Visoko” ugostila svoje kolege iz Konjica. Visočani su, dosta zbunjenom i destruktivnom igrom, odigrali loše gotovo cijelu utakmicu, te je tako ekipa iz Konjica upisala svoju 8 pobjedu u 15 odigranih mečeva, preuzevši tako od Visočana petu poziciju na tabeli. Rezultat je na kraju odigrane četiri dionice glasio 70:76 u korist gostiju, koji su sjajnom igrom u oba poluvremena nadmudrili visočku ekipu.
U konačnici, bez detaljne analize svake četvrtine, možemo zaključiti da je ekipa KK “Visoko” djelovala dosta zbunjeno na terenu i zabilježili su katastrofalno veliki broj izgubljenih lopti, te se realno nisu ni mogli nadati povoljnom ishodu u ovoj utakmici, a dodatni faktor poraza bili su nesigurnot i nesporazumijevanje Visočana, koji su na kraju bukvalno predali utakmicu Konjicu. Vjerovatno manjak pojedinih igrača na proteklim utakmicama i treninzima, loš momentum nakon dva teška gostovanja i katastrofalan sudijski trojac, koji je svojim neznalačkim suđenjem rasrdio i klupe oba kluba i malobrojnu publiku, su dodatno uticali na domaću ekipu, koja se sada nalazi na šestom mjestu tabele A2 lige. 
Do kraja prvenstva ostalo je još jedno, 18. kolo za vrijeme kojeg će ekipa KK “Visoko” gostovati kod ekipe Radničkog iz Goražda, protiv koje će tražiti šansu za ostvarivanje boljeg plasmana, ali će ukoliko pobjede na ovom gostovanju morati da im se “poklope zvijezde” i da njihovi direktni konkurenti kiksaju u posljednjem kolu. Također, osuđujući je i mali broj domaćih navijača, te smo ovog puta na tribinama zatekli svega petnaestak navijača, što ponovo dovodi u pitanje brigu Visočana za sportove, pa se nadamo da će u budućnosti ova situacija promijeniti i da će mnogo više ljubitelja košarke u Visokom biti podrška i šesti igrač svog kluba.

 {joomplucat:1206 limit=20|columns=4}