Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sastanak direktora visočke Medrese i zeničkog muftije

Dženan Handžić i muftija zenički SmallU ponedjeljak 23. marta 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Medrese „Osman ef. Redžović“ u Visokom Dženan ef. Handžića. Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zenica i Zavidovići mr. Jakub ef. Salkica i Sulejman ef. Efendić i profesori Medrese „Osman ef. Redžović“ Emir Uzunalić i Fahrudin Memić.

Na sastanku je iskazana spremnost za nastavak uspješne saradnje Muftijstva zeničkog i Medrese „Osman ef. Redžović“.
Direktor Handžić zahvalio se muftiji zeničkom za doprinos u razvoju i afirmaciji Medrese „Osman ef. Redžović“ i za angažman u Školskom odboru Medrese, kao predsjednik i član Školskog odbora u period od 2002. do 2014. godine.

Muftija zenički zahvalio se direktoru i njegovim saradnicima, te istakao da je bilo lijepo biti predsjednik i član Školskog odbora za vrijeme direktora Džemala Salihspahića, ističući posebno da je ponosan što je dao doprinos da Medresa i internat budu na budžetu ZE-DO kantona, u vremenu kada je premijer bio prof. dr. Nedžad Polić.

Na kraju, direktor je u znak zahvalnosti muftiji poklonio levhu, a muftija direktoru i njegovim saradnicima poklonio „Sabrana djela Muhameda Seida Serdarevića“.

zenicablog/Visoko.co.ba