Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent i Moja Banka uručili vrijednu donaciju za Kantonalnu Bolnicu Zenica

prevent donacija bolnici zenicaOdjel Pedijatrije u Kantonalnoj Bolnici Zenica od danas posjeduje novi ultrazvučni aparat sa kardiovaskularnim i abdominalnim paketom. Predstavnici ASA i Prevent grupacija danas su zvanično uručili ovu vrijednu donaciju u Kantonalnoj Bolnici Zenica. Uz ultrazvučni aparat, zamijenjen je postojeći pločasti namještaj te su obezbijđeni novi sadržaji za djecu koja borave na liječenju na Odjelu Pedijatrije. 

Načelnica Službe za dječije bolesti KBZ Dijana Štimjanin nije krila zadovoljstvo vrijednom donacijom, koja je upotpunjena i novim stolovima za presvlačenje, setom pločastog namještaja i plakara, također donacijom iste grupacije.

– Za nas je ovo ogromna stvar, puno više od obične društvene odgovornosti. Ako vam kažem da nismo imali svoj kardio-aparat, nego smo ga posuđivali ili djecu vodili u druge ustanove, nerijetko u Sarajevo o trošku našeg Zdravstvenog fonda, možete shvatiti koja će ovo biti ušteda vremena, novca, ali prije svega poboljšanje dijagnostike i zdravlja naših pacijenata, kazala je Štimjanin, dodajući da ova služba KBZ brine za djecu od rođenja do 18 godina starosti. Samo u 2014. godini u Službi za dječije bolesti “na ležanju” je bilo 3.000 pacijenata, a obavljeno je 50.000 raznih zdravstvenih usluga.

“Ovo je jedan u nizu projekata ASA Prevent Grupacije, kao što je poznato naša grupacija je najveći poslodavac u Zeničko – dobojskom kantonu i samo po sebi naš interes i obaveza je da budemo društveno odgovorna firma, te da tu odgovornost pokažemo tamo gdje je najpotrebnije”, rekao je prilikom uručenja donacije Predsjednik Uprave Prevent BH Almir Jazvin.

Ova donacija realizirana je zajedničkim snagama Prevent grupacije i članice Asa grupacije,  Moje Banke. Direktor Moje Banke, Mirza Hurem je tokom uručenja istakao da ovakve donacije pokazuju opredjeljenost Grupacije za pomoć onima koji to trebaju te naglasio ulogu privatnog sektora u razvoju bh. društva, posebno kada se radi o ovakvim projektima.