Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pregledano 1.201 vozilo, kazne za 401 vozača

policija kontrolaU skladu sa planiranim aktivnostima, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1201 vozilo u saobraćaju, kojom prilikom je izdat 401 prekršajni nalog. Od ovog broja, 111 prekršajnih naloga je izdato po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok je po drugim prekršajima uručeno 290 prekršajnih naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Odsjek za odnose s javnošću,
analitiku i planiranje