Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OO SBB-a Visoko odabrao osam visočkih delegata za predstojeći Kongres stranke

sbb 38Drugi redovni kongres SBB-a bit će održan 04. aprila 2015. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Kongres SBB-a imat će 550 delegata iz cijele Bosne i Hercegovine koji će izabrati predsjednika Saveza te Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. OO SBB-a Visoko tim povodom održao je sastanak na kojem je sa šireg spiska kandidata glasanjem izabrano njih osam koji će činiti visočke delegate na Kongresu sa pravom glasa.

Glasanjem članova Općinskog odbora SBB-a odlučeno je da ovih osam delegata predstavljaju Visoko na Kongresu: Admir Tatar, Meldina Ugarak, Dženana Brkić, Jasmin Omanović, Dženana Trako, Almir Bitić, Haris Nurudinović i Kemal Mušinbegović.

Možemo primjetiti da se na ovom spisku nalaze predsjednik stranke i poslanik u Skupštini ZDK Kemal Mušinbegović, zatim poslanica u Skupštini ZDK Meldina Ugarak, kao i vijećnik Jasmin Omanović. Kako saznaje Visoko.co.ba glasalo se između 11 kandidata, od kojih Nevzeta Begić, Alma Šahinović i Vahid Ramić nisu dobili dovoljan broj glasova prisutnih članova OO SBB-a Visoko.