Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za dječiji osmijeh i sreću

visoko.co.baNakon akcije „Slatkišem za brže ozdravljenje djece oboljele od raka”, Vijeće učenika MSŠ “Hazim Šabanović” je ponovo, povodom 8. Marta, dobilo inspiraciju da sprovede još jednu akciju pod nazivom “Za dječiji osmijeh i sreću”. Inicijator same ideje bila je Emina Smajić, član Vijeća učenika, čiji prijedlog je usvojen na samoj prezentaciji te su vrijedni učenici krenuli sa radom, kako bi pomogli Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raja u FBiH”, kojem su i odlučili donirati prikupljena sredstva.
Udruženje nam je ustupilo svoj promotivni materijal, poput bedževa, čestitki sa cvijetnim dezenima, kao i zaštitni znak udruženja, slavnu maskotu Srce, te info pult po čemu smo bili i prepoznatljivi u akciji prikupljanja sredstava.

Ženski tim Vijeća učenika: Lejla Kaljun, Seniha Kurspahić, Adna Avdagić, Velida Vračo, Vasvija Muratagić, Emina Smajić i Aida Buhić su vrijedno radili na origami cvjetovima i čestitkama od papira, koje smo također prodavali, uz ustupljeni promotivni materijal, te smo na kraju sav zarađeni novac donirali kao prilog udruženju.

Projekat je započet 03.03. 2015., te uspješno završen 06.03.2015. god.

visoko.co.ba

visoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.ba