Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U nesreći kod Žepča stradao Visočanin

150306006.4 xlVozač automobila Caddy poginuo je jutros u naselju Begov Han kod Žepča nakon što je u ovom mjestu došlo do odrona zemlje. Policija je odmah izašla na mjesto događaja.

“Uviđaj je trenutno u toku i tek ćemo utvrditi da li je bilo kontakta između vozila na cesti i odrona”, rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Naime, jutros oko pet sati Hasan Š. (53) iz Visokog je vozio magistralnim putem M17, iz pravca Zenice prema Doboju, kada je u jednom trenutku došlo do obrušavanja veće količine kamenja i zemlje na cestu te i na automobil kojim je Hasan upravljao.

Kako se čini, nije mogao izbjeći odron koji je padao na njega te je poginuo na mjestu. Prema informacijama iz Civilne zaštite iz Zenice, nastradali je najvjerovatnije brzo vozio te nije mogao da se zaustavi na vrijeme kada je naletio na odron.

Nijaz Kadić, mještanin Kosića u čijoj se blizini sve dogodilo, za Klix.ba je kazao kako je na mjestu nesreće bila stravična slika.

“Na čovjeka, odnosno direktno na njegov automobil je palo stablo i dvije stijene veličine dva kombija. Strašno je zaista bilo vidjeti sve to. Gledao sam kako ga vade iz vozila, bilo je mnogo krvi po sjedištu i po njemu. Zamotali su ga i odnijeli”, kazao nam je Kadić.

Prema njegovim riječima, nastradali muškarac je bio iz Visokog te je u lokalnim mjestima prodavao suhomesnate proizvode. Navodno, automobil je bio pun mesa koje je vozio u lokalne prodavnice.

Kako je javio reporter portala Klix.ba iz Zenice, policija je uspjela skloniti vozilo sa mjesta nesreće te se trenutno očekuje dolazak adekvatne mehanizacije kako bi se sa ceste uklonilo i obrušeno kamenje i zemlja.

Za vrijeme vršenja uviđaja na ovoj dionici je saobraćaj bio otežan te su zabilježene velike kolone iz oba smjera.

visoko.co.ba/klix.ba