Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent zvanično preuzeo Cimos u Srebrenici

Cimos Prevent prodaja

U petak 06. marta u Sarajevu Prevent grupacija zvanično je zaključila ugovor o preuzimanju fabrike Cimos u Srebrenici. Naime, fabrika Cimos u Srebrenici, čija je osnovna djelatnost proizvodnja autodijelova, posluje od 2005. godine i poslovni procesi ove kompanije uključuju tehnologije zavarivanja, mehanične obrade i štancanja. Ovom investicijom osiguran je nastavak proizvodnih aktivnosti u Srebrenici, te su zadržana radna mjesta za najmanje 101 uposlenika.

U izjavi direktora Cimosa u BiH, Gorana Dimca stoji: “Prodaja tvornice u Srebrenici spada u proces operativnog restrukturiranja Cimosa, koji donosi promjene i poboljšanje strukture preduzeća, njegovih internih procesa, sa ciljem postavljanja temelja dugoročno održivog poslovanja i ponovnog rasta grupe Cimos, koja će inače i ubuduće biti prisutna na području Bosne i Hercegovine.”, a također pored ove izjave Dimc je dodao kako prodaja fabrike Prevent grupaciji pruža mogućnost za dalji privredni oporavak ovog okruženja.

Ovom investicijom Prevent grupacija će u narednom periodu ojačati konkurentnost u Srebrenici. 

„Nastavljamo sa investicijama koja dugoročno osnažuju privredni razvoj i konkurentnost Bosne i Hercegovine. Preuzimanjem ove Tvornice, proširiti ćemo proizvodni asortiman, diversificirati strukturu kupaca i proizvoda te dalje ojačati prisustvo u Srebrenici“, istakao je Almir Jazvin, Predsjednik Uprave Prevent BH tokom potipisivanja ugovora i izrazio dobrodošlicu za 101 novog uposlenika koji će se pridružiti Prevent grupaciji u BiH.

Prevent grupacija u BiH je motor razvoja bh. privrede i djeluje na deset proizvodnih lokacija. U Srebrenici, Prevent već proizvodi presvlake za ručne kočnice i zapošljava preko 80 uposlenika. Preuzimanjem kompanije Cimos u Srebrenici, Prevent će nastaviti proizvodnju djelova za automoblisku industriju te sinergijom proizvodno prodajnog asortimana dodatno podržati oporavak privrede u ovoj regiji.

Posted in BiH