Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U saobraćajnoj nesreći povrijeđena Lejla Imamović zastupnica OO DF Visoko u Skupštini ZDK

lejla imamovic skupstina zdk

Sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, koja je trebala početi u 9:00 sati, prvobitno je bila prolongirana za 10:30 sati, ali je nakon druge pauze odlučeno da sjednica neće ni biti održana. Novi termin prvobitno je zakazan za utorak, 10. marta u 11:00 sati, a nešto poslije iz razloga nemogućnosti prisustva nekih zastupnika sjednici tog datuma, zakazan je novi termin sjednice i to za srijedu, 11. marta, u 11 sati. Predsjedavajuća Draženka Subašić (DF) sazvala je u pauzi sjednicu Kolegija Skupštine, koji i donio odluku o odgađanju zasjedanja.

Zbog snijega i zastoja na putevima kasnili su zastupnici iz općina sjeverno od Zenice, najviše iz Tešnja i Zavidovića, a lakši udes svojim autom, na lokalitetu Zli Brijeg kod Kaknja, imala je zastupnica DF – Željko Komšić, Lejla Imamović iz Visokog, koja je bila sama u autu.

“Dobila sam udarac u glavu, koljena, pukla mi je šoferjašbna. Sreća, aktivirala su se oba airbaga.”- kaže nam mlada zastupnica Imamović, koja je razočarana činjenicom da niko od vozača koji su prolazili pored nje nije htio stati kako bi joj pomogli. Policija i vozilo BIHAMK-a stigli su za 15-tak minuta.

“Dva puta sam zvala policiju, ali su se na broj 122 javili službenici PU Travnik. Kazali su mi da se pomjerim 20-tak metara s mjesta pa ću moći dobiti PU Kakanj. Užas, mogla sam izgubiti i svijest dok sam čekala pomoć. Da sam izgubila svijest, ko zna šta bi bilo.” – ističe još uplašena Imamovićka, koja je ipak bila došla na sjednicu, a na ljekarski pregled je otišla nakon prekida sjednice.

Predsjednik Kluba zastupnika SBB – Fahrudin Radončić u Skupštini ZDK, Ismet Sarajlić kazao nam je da je pravi razlog otkazivanja sjednice nedostatak ruku u redovima stranaka vladajuće kolalicije za izglasavanje nove Vlade ZDK.

“Kvorum imamo, ali su dva zastupnika iz SDA bolesna i vladajući ne mogu imati potrebnih 18 ruku za izglasavanje nove Vlade.” – kaže Sarajlić.

Vladajuća koalicija SDA, DF i NHS/HDZ ima samo 18 glasova od 35 zastupnika. Da li se iza navodne bolesti zastupnika SDA krije iščekivanje ishoda krize na Federalnom nivou, bit će poznato u utorak, kada će biti jasno da li će ova koalicija zaista i oformiti novu Vladu ZDK.  

 

avaz.ba/Visoko.co.ba