Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U petak komšijski derbi košarkaša Visokog i Ilijaša u A2 ligi

KK Visoko 2014Iako smo odigravanje ove utakmice najavili za vikend, u njenom uobičajenom terminu nedjeljom popodne, ipak zbog predstojećih praznika termin odigravanja utakmice u okviru 12. kola A2 lige – grupa jug, pomjeren je za petak, 27. 02. 2015. godine u 20:30 sati.
Nakon poraza u prošlom kolu protiv ekipe KK “Travnik Bosna Tours”, visočki košarkaši u ovom kolu dočekuju komšijsku ekipu KK “Mladost” iz Ilijaša, koja se trenutno nalazi na poziciji broj šest i koja je također poražena u prethodnom kolu od ekipe Radnički. Svakako da će u ovom zanimljivom duelu biti mnogo varnica i sportskog nadmetanja budući da obje ekipe imaju snažne motive da ostvare trijumf u ovoj utakmici, prvo ekipa iz Ilijaša koja se trudi da ostvari pobjedu u svakoj utakmici kako bi dospjela u gornji dio tabele i smanjila negativnu koš razliku, a zatim ekipa iz Visokog koja se trudi da se održi u gornjem dijelu tabele i u slučaju kiksa neke od vodećih ekipa proba iskoristiti situaciju da uskoči na mjesta koja vode u doigravanje, ali vjerovatno će na neki način tražiti i svojevrsnu osvetu protiv ekipe koja ih je u prethodnom susretu u jesenjem dijelu sezone pobijedila u samom finišu utakmice, nakon što su tada domaćini iz Ilijaša pogodili za pobjedu sa zvukom sirene.

Sve u svemu, jedna veoma zanimljiva i napeta utakmica očekuje visočku publiku, koja će zasigurno uživati i koja će petak uvečer moći ispuniti podrškom sjajnim košarkašima iz Visokog i dobrom utakmicom koja nas očekuje na parketu KSC “Mladost”.