Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U finalu „Suša Komerc“ pobijedio „ZAM“ Vogošća sa 4:1

susa islijas turnirPovodom Dana Općine Ilijaš-Dan reintegracije, u Ilijašu je organizovan veliki, drugi po redu, malonogometni turnir. Učestvovalo je preko stopedeset igrača, koji su nastupili za 16 ekipa, a koji su došli iz brojnih gradova: Sarajevo, Vogošća, Visoko, Breza, Ilijaš, Kakanj, Vareš… Sva tri dana turnira brojni ljubitelji nogometa uživali su u velemajstorskim potezima nogometaša, ali i  briljantnih odbrana  golmana.U  finalnom meču koji je oduševio preko tristo posjetitelja u sportskoj dvorani u Ilijašu, ekipa „Suša Komerc“ iz Visokog jednom maestralnom igrom zasluženo je slavila protiv dobre ekipe „ZAM“ Vogošća rezultatom 4:1, a strijelci su bili Jelić u 1 i 16, Sadiković u 12 i Alić u 35 minuti za Suša Komerc, a Habibija u 18 min. za „ZAM“ Vogošća.

U meču za treće mjesto ekipa „Fair Play“ Sarajevo je boljim izvođenjem penala  pobijedila „Vodostan“ Ilijaš sa 3:2 i na taj način osvojila pehar za treće mjesto. Odlukom specijalnog žirija za najboljeg igrača turnira proglašen je Bilal Jelić, član pobjedničke ekipe, najbolji golman je Zejd Tvrtković iz ekipe „ZAM“ Vogošća, a najbolji strijelac je Mersed Hasanović iz ekipe „Fair Play“ Sarajevo koji je postigao deset golova. Ekipa PB Lješevo dobila je nagradu za najbolje fer i sportsko ponašanje na turniru.

Za ekipu „Suša Komerc“ koja je u svakom meču oduševila ljubitelje nogometa nastupili su:  Adnan Hodžić, Amar Čavčić, Mađid Arapčić, Emin Gekić, Amar Čabaravdić, Muamer Sadiković, Bilal Jelić, Alen Lalić, Amel Kozić, Sedin Šahman, Elvis Pinić, Nihad Eminović i Elmir Puščul. Trener:Hamza Halilović.

Rešad Mamela/Visoko.co.ba