Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ni Demokratska Fronta Visoko nema nikoga u izvršnoj vlasti, Olovu dva ministarstva

df skupstina zdk 2015Poznata su imena svih kandidata za ministarske pozicije u novom sastavu Vlade Zeničko – dobojskog kantona, čiji je mandatar Miralem Galijašević (SDA) iz Zenice.

Kandidati Demokratske fronte su dr. Bojan Gvozdenović iz Zenice, za ministra zdravstva, Goran Bulajić iz Zenice za ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline, te Hajrudin Žilić iz Olova za ministra Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Kantonalnom odboru Demokratske fronte za RTV Zenica je potvrđena ova lista kandidata za ministre uz napomenu da se tek očekuje zvanični dokument iz centrale ove stranke u Sarajevu.

Kantonalni odbor HDZ je predložio Andreja Kajića iz Žepča za resor finansija i Zvonimira Anđelića iz Usore za ministra privrede.

Od ranije je poznato 5 kandidata za ministre SDA. To su Himzo Smajić iz Tešnja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Nuredžehan Šahinović iz Žepča za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Fahrudin Čolak iz Olova za boračka pitanja, Mirnes Bašić iz Kaknja za pravosuđe i upravu, te Mensur Sinanović iz Zavidovića za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Prema najavama članova rukovodstva Skupštine ZDK,novi sastav Vlade trebao bi biti potvrđen na sjednici koja se očekuje do kraja februara ili početkom marta.