Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Imenovan kandidat za premijera ZDK

miralem-galijasevicPredsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Draženka Subašić,  uz konsultacije sa zamjenicima predsjedavajuće Ivom Tadićem i Jasminom Duvnjakom imenovala je kandidata za premijera Kantona.

Naime, nakon što je Klub poslanika SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona dostavio svoj prijedlog kandidata za premijera Kantona kojim za kandidata za premijera predlaže Miralema Galijaševića, dipl.ecc. iz Zenice, predsjedavajuća je održala sjednicu na kojoj je sa svojim zamjenicima razmatrala dostavljeni prijedlog i izvršila konsultacije, nakon čega je donijela Odluku o imenovanju Miralema Galijaševića za kandidata za premijera Zeničko-dobojskog kantona.

U daljnjoj proceduri će Miralem Galijašević, kandidat za premijera Kantona, u roku od najmanje 7 dana prije početka sjednice Skupštine Kantona na kojoj će se vršiti potvrđivanje Vlade Kantona, dostaviti predsjedavajućoj Skupštine prijedlog kandidata za ministre,  a ona će taj prijedlog odmah proslijediti Komisiji za izbor i imenovanje, koja će na osnovu tog prijedloga utvrditi prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona.