Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Časni principi i konkretni rezultati rada najpotrebniji su ovoj zemlji

asda predsjednici sarajevoProteklog vikenda u Sarajevu je održan susret članova, lidera i predstavnika Stranke demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Kratak osvrt na protekle izbore, predizbornu kampanju, sedmu godišnjicu stranke i planovi rada za naredni period, obilježili su radni dio susreta.

Istaknuto je da je A SDA i ovu kampanju provela časno, bez velike medijske mašinerije ali sa ogromnim entuzijazmom i pozitivnom energijom svih onih koji su prepoznali ovu ideju i slijede njene principe. Rezultati i ove kampanje stoga potvrđuju kontinuiran napredak A SDA. Uz predsjednike kantonalnih i inicijativnih odbora, kolegama su se obratili i novoizabrani predstavnici A SDA u skupštinama Bosansko- podrinjskog, Zeničko- dobojskog i Unsko- sanskog kantona, kao i zastupnici ove stranke u Federalnom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini BiH.

„Stranka demokratske aktivnosti još uvijek nije najveća stranka u BiH, ali je apsolutno najveća i najperspektivnija njena ideja i mi ni najmanje ne sumnjamo da je ovo politička stranka čiji uspon ide jezgrovito, kvalitetno i od temelja. Bosni i Hercegovini trebaju suštinske promjene, treba puno marljivog i časnog rada u svim oblastima i to je jedini način na koji se stanje može popravljati. Sretan sam što u A SDA svakoga dana okupljamo sve veći broj onih koji dijele istu ideju i spremni su na veliki rad“, kazao je u svom obraćanju predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević.

Kako je istaknuto na kraju susreta, misija svakog predstavnika A SDA u zemlji je časno obavljanje svakog radnog zadatka i ultimativno postizanje pozitivnih rezultata koji će mijenjati stanje u BiH.