Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ranije topli obrok, uniformisanje uposlenika, novi kamion, odvoz smeća iz vangradskih područja …

jkp visocica hadzialic babic hadziomerovic mitrovicJKP “Visoko” ulazi u novu fazu kada je u pitanju rukovođenje firmom. Nakon obavljenog konkursa i svega što je pratilo isti, Almir Hadžialić je i zvanično postao novi direktor početkom protekle sedmice. Sada već bivši direktor Ermin Dlakić prema našim saznanjima nalazi se na godišnjem odmoru i njegova sudbina u JKP “Visoko” još nije definisana, a pitanje je i da li će uopšte ostati kao uposlenik nakon 13 godina na mjestu direktora. Uz sve to još uvijek nije poznato ni da li će cijeli slučaj imenovanja novog direktora završiti na Sudu, s obzirom da su jedina dva kandidata na konkursu bili upravo Dlakić i Hadžialić.

Iz izvora bliskih uposlenicima JKP “Visoko” saznajemo da je novi direktor sasvim očekivano “podijelio” topli obrok ranije nego je to bio običaj prije njega, također u cilju uniformisanja uposlenika izvršeno je i popisivanje brojeva odjeće i obuće, a kroz medije koje finansira Općina javnost je upoznata i sa novom motorizacijom koju je dobilo preduzeće, te je najavljen i pokusni projekat odvoza smeća iz vangradskog područja.

Sve u svemu u JKP “Visoko” počinje neka nova priča, koliko će trajati i šta su naredni koraci bivšeg direktora to ćemo tek da vidimo. Ono što kao građani i korisnici usluga JKP “Visoko” očekujemo jeste uredno snabdijevanje vodom i redovan odvoz smeća, a političke igre neka ne utiču na cijenu usluga.

(Foto: Općina Visoko)