Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rusmir Hrvić: “Najveća potražnja na našem štandu bila je za Bosanskim lokumom”

balkan tradingBrandovi kompanija Klas, Vispak, Sprind i Oaza bosanskohercegovačke AS GROUP predstavljeni su u okviru ponude na najvećem sajmu hrane i ugostiteljstva na svijetu “Gulfood” u Dubaiu, koji se održava od 8. do 12. februara.

“Predstavili smo se sa ponajboljim brandovima kao samostalni izlagači u saradnji sa našim partnerima Balkan Trading FZE iz Dubaia. Naši proizvodi kao što su Vispakova Zlatna džezva, Laganini, Wivia praline, Klasov Novi dan, Zlatni puder, Jaro, Burek, zatim voda Oaza, ali i Love Kent medenjaci, i drugi koje smo izložili, izazvali su veliku pažnju posjetitelja. Ipak, najveća potražnja na našem štandu bila je za Bosanskim lokumom. Svi koji su ga probali priznaju da ništa slično i ukusno do sada nisu jeli. Učešće na ovogodišnjem Gulfood-u predstavlja za nas zanimljivo iskustvo, i reakcije posjetitelja su nas dodatno uvjerile u ispravnost našeg insistiranja na vrijednostima i neponovljivosti ukusa bosanskih jela, pića i poslastica koje su pravo otkriće za cijeli svijet”, kazao je tom prilikom direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo, Rusmir Hrvić.

Ovo je dvadeseti po redu sajam Gulfood koji se održava svake godine u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Organizatori ističu da se radi o najvećem sajmu hrane i ugostiteljstva na svijetu. Očekuje se da će ovogodišnja smotra svjetskih proizvođača hrane okupiti oko 4.800 međunarodnih kompanija, iz 120 zemalja, sa 85.000 posjetitelja iz 172 zemlje. Na desetine hiljada brandova predstavit će se na prostoru ukupne površine 127.00 kvadratnih metara. Ove godine sajam se održava od 8. do 12. februara u Svjetskom trgovinskom centru (Dubai World Trade Centre – DWTC).