Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Naida Bešlagić dokazuje svoj kvalitet

naida beslagic11Mlada pjevačica Naida Bešlagić iz Visokog ovih dana niže nove uspjehe. Djevojka koju mnogi poznaju sa nekoliko takmičenja iz naše zemlje, kada je ostvarila zavidne uspjehe, sada je učesnica takmičenja “Zvezde Granda” koje se snima u Beogradu, gdje je također dokazala svoje pjevačko umijeće. Naime, nakon audicije u Sarajevu, u veoma jakoj konkurenciji, obezbijedila je prolaz dalje, ali na tome nije stala. Sjajnim nastupima i izvedbama, očarala je žiri te prošla još dva kvalifikaciona kruga. Trenutno je u Visokom te pored već ugovorenih nastupa, priprema se za novu rundu takmičenja u Beogradu.

– Jesi li umorna nakon svih gostovanja i nastupa u proteklom periodu?

“Ne bih rekla da je to umor, tu je više stres prisutan, jer ovaj posao je zaista stresan i donosi velike promjene sa sobom.”

– Možeš li nam opisati kako izgleda snimanje jedne emisije u Beogradu? Koliko treme ima pred nastup, kao i tokom samog nastupa?

“Ja se zaista radujem snimanju emisija. Sve je to organizovano na visokom i profesionalnom nivou. Kada dođemo na Košutnjak spremamo se za nastup i idemo u backstage. Družimo se skupa tokom snimnaja, pjevamo i bodrimo jedni druge. Ja zaista nemam tremu, bar do sada nisam imala. Dođem potpuno spremna i sigurna u sebe, tako da za tremu nema šanse pored toliko samopouzdanja.”

– Da li si vjerovala u prolaz, odnosno da li si bila upoznata sa svojom konkurencijom?

“Prethodno sam spomenula da sam samouvjerena, tako da svaki put vjerujem u svoj prolaz, ne smatram se najboljom pjevačicom, ali sam svjesna sebe i znam koliko mogu. Kad je u pitanju drugi krug i dueli, nisam bila upoznata sa kime ću se naći u istom. Kad sam došla na snimanje tek tada sam se upoznala sa Milijanom i uopšte nisam imala strah od ispadanja.”

– Kako je nastupiti pred eminentnim žirijem, da li si se bojala nekoga od njih?

“Prije svega velika je čast biti dio svega toga, a pogotovo stati i pjevati pred takvim umjetnicima koji imaju bogate karijere iza sebe. Nisam imala strah ni od koga, čak mi je bila želja stati pred njih bar jedanput da čujem njihovo mišljenje.”

– Nakon prvog nastupa i otpjevane pjesme Z. Kondže, sve si ih oduševila. Kako si se osjećala tada?

“Zaista divno, to je bio neopisiv osjećaj. Pogotovo kad se podigao video zid, kad sam vidjela njihova zadovoljna lica, svih šest zvjezdica kako svijetle, komentare kad sam čula, zaista sam bila sretna.”

– Na koji način biraš pjesme koje ćeš izvoditi?

“Pjesme biram prema svojim glasovnim sposobnostima i prema svom nahođenju. Ako me pokrene nešto u pjesmi onda to mora da je to.”

– Za one koji to nisu pratili, ti si prije svega morala proći kvalifikacije u Sarajevu, na kojima je bilo na desetine kandidata.

“Da, tako je. Prva audicija je bila u mjesecu junu prošle godine gdje sam direktno prošla u prvi krug.”

– I prije si uzimala učešće u sličnim takmičenjima. Možeš li uporediti kako je bilo tada, a kako sada, odnosno koliko su ti ranija takmičenja pomogla da budeš ovdje gdje si sada?

“Tako je, još i ranije sam učestvovala na raznim takmičenjima i festivalima, što mi je jako puno pomoglo na putu da izgradim sebe. Naravno još uvijek traje taj put i trudit ću se da istrajem do cilja. Kada uporedim sebe prije nekih osam godina i sada to je ogromna razlika i vidi se veliki napredak. Šta li će tek biti za recimo pet godina…?”

– Podršku imaš, to je sigurno. Ko te najviše bodri?

“Imam ogromnu podršku i ljubav svoje porodice, prijatelja i momka. To je nešto posebno i negdje najbitnije. Da nije njih vjerovatno ni ja ne bih bila tu gdje jesam, uvijek su tu kada me je potrebno savjetovati, ali i kritikovati. Posebno bih spomenula svoje sugrađane i Opštinu Visoko na čelu sa načelnicom Amrom Babić, koji su mi također uputili riječi hvale i podršku.”

– Već si prošla dva kruga. Kada je planiran naredni?

“Još uvijek je u toku snimanje drugog kruga, ali pretpostavlja se da je snimanje narednog, trećeg kruga od marta. Ja se uveliko pripremam i jedva čekam.”

{youtube}fmnRqZM80N4{/youtube}

 

{youtube}FKzgsnQNbxg{/youtube}

Neven Krajišnik/Visoko.co.ba