Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radovi na onkologiji

alma mekicU subotu je ozvaničen početak realizacije projekta rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih instalacija kupatila bolesničke sobe i molersko-farbarski radovi kompletnog odjela Službe za onkologiju i radioterapiju Kantonalne bolnice Zenica. Donator potrebnog materijala kao i finansiranja izvođenja radova je kompanija Almy, a radove će izvoditi Almy gradnja Zenica.
 
Načelnica službe, dr. Alma Mekić-Abazović u izjavi za RTV Zenica je istakla da su od početka prošle godine otpočele pristizati manje donacije koje je inicirao jedan onkološki pacijent, a kasnije su se uključili i drugi, odnosno njihove porodice. U nastavku su uslijedile i donacije preduzeća, a ova najnovija od Almyja je i najznačajnija, ukazala je Mekić-Abazović.
 
Prema riječima Alena Seferovića, rukovodioca Marketinga Almy Zenica, radovi čija je vrijednost oko 17 hiljada maraka trebali bi biti okončani za desetak dana.
 
– Pri tome, neće biti remećena redovna aktivnost na ovom Odjelu, jer ćemo radove izvoditi postepeno, dodao je Seferović.