Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izbor sportiste ZDK 27. februara

sportista zdkAktivnosti na organizaciji izbora najuspješnijih sportista, klubova, sportskih radnika, sportskih nada i dobitnika priznanja za životno djelo, provode se predviđenom dinamikom.

Deficit i zastoj je jedino evidentan kod obezbjeđenja novaca, ali su NIPD “Naša riječ” i Sportski savez ZDK, koji su suorganizatori Manifestacije optimisti. Vlada ZDK je prihvatila generalno pokroviteljstvo, što je dovoljno za inicijalni “kapital”, dok se očekuje podrška preduzeća i organizacija koje tradicionalno podržavaju ovu manifestaciju.

Na prvoj sjednici Organizacionog odbora Manifestacije “Sportista godine Zeničko-dobojskog kantona 2014”, kojom je predsjedavao Premijer Vlade ZDK Munib Husejnagić, utvrđen je datum održavanja priredbe. Najbolji sportaši i ostali koji zaslužuju priznanja u ovoj oblasti okupiće se 27. februara/veljače u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u 16 sati i 30 minuta. Napominjemo da je ovaj događaj godinama “povezan” i sa obilježavanjem Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Taj datum, 1. mart/ožujak mladi tretiraju kao nezvanični Dan mladosti i sporta (bar u F BiH), pa je svečanost uručivanja (zasluženih) priznanja prilika da se i na taj način ukaže poštovanje prema onima koji su dali i daju doprinos razvoju sporta na području Zeničko-dobojskog kantona.

Na sjednici održanoj 28. januara/siječnja Organizacioni odbor je verifikovao i Žiri koji čini devet sportskih radnika i novinara a predsjednik je Mirsad Pripoljac, prošlogodišnji najbolji sportski novinar našeg Kantona.