Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rekordan izvoz Klasove jufke

klas jufkaBosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo u januaru ove godine izvezla je preko 28 tona jufke, i tako ostvarila najbolji rezultat počev od 1995. godine od kada je Klas počeo sa industrijskom proizvodnjom ovog nezaobilaznog sastojka bosanske kuhinje. Najveći izvoz jufke ostvaren je na tržištima Švicarske, Austrije i Njemačke.

„Jufka spada među naše najprodavanije proizvode na inostranim tržištima. Klas isporučuje pasterizovanu jufku u zemlje regiona, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. U proteklom mjesecu izvezli smo skoro 60.000 komada jufki. Raspolažemo posebnom tehnologijom i znanjem koji su nam omogućili najviše kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane tako da je Klasova jufka ušla u mnoge svjetske trgovačke mreže. Naša jufka dostupna je u tržnim lancima kao što su  njemački Real, austrijska Billa i Merkur, švicarski Otto’s, zatim na amazon.com, globalimportexp.com, parthenonfoods.com, balkanbuy.com, itd.”, kazao je tim povodom Muamer Valjevčić menadžer izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo. 

Vrhunski kvalitet jufke Klas obezbjeđuje bogatim proizvodnim znanjem i iskustvom, kao i strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

Inače, vrijednost izvoza komapnije Klas d.d. Sarajevo u januaru ove godine iznosila je preko 800.000 KM i bila je tri puta veća u odnosu na vrijednost izvoza u istom mjesecu prošle godine.