Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko nam to sebi štima i čuva mjesto pomoćnika načelnika za finansije u Općini Visoko?

sluzba za finansijeU dosadašnjem vremenu vlasti koja je u Visokom od 2012.godine na čelu sa SDA u Općinu Visoko je primljeno, odnosno radni status zasnovalo 12 uposlenika. Na ovaj broj tu je još i 8 volontera. Svi su oni naravno na budžetu i svi su stranački podobni. Međutim, nevjerovatno zvuči podatak da od januara 2013.godine kada je provedena nova sistematizacija radnih mjesta u Općini Visoko, ova institucija funkcioniše bez pomoćnika načelnika u Službi za finansije, privredu i lokalni ekonomski razvoj !!?? Raznih smo se egzibicionizama nagledali u ove dvije godine, ali da Općina može da radi bez uposlenika u najvažnijoj Službi to je inovacija na kojoj bi nam zavidjeli da znaju i najuređeniji sistemi lokalne samouprave u Norveškoj i Japanu.

Na poziciji pomoćnika načelnika u Službi za finansije, privredu i lokalni ekonomski razvoj do famozne sistematizacije nalazila se Edina Ferizović, koja trenutno obnaša funkciju pomoćnika načelnika u Služba za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, a kako saznajemo poslove iz oblasti finansija na upražnjenom radnom mjestu izvršava također Edina Ferizović.

Kako normalnim jezikom pojasniti ovu čudnu pojavu u zgradi Općine Visoko? Osim da neko sebi štima i šteli ovo radno mjesto, ukoliko ne iskrsne nešto bolje nakon 2016.godine. Mudri Visočani bi rekli: “Ko ne zna sebi, ne zna ni drugom”. S tim da ova mudrost ima i svoj nastavak, koji kaže: “Ko zna sebi, i ne misli na drugog”.