Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlast ni na pomolu u ZDK

sbb bihVlast u Zeničko – dobojskom kantonu je formirana,  tako bi rekli neki koji zapošljavaju 100 000 bh građana, za ne zna se tačan broj godina. Međutim, blizu 400 000 građana ovog kantona vapi za rješavanjem osnovnih životnih pitanja, a u ovom trenutku su potpuno svjesni da Vlasti nema ni na pomolu. Vladajuća koalicija SDA, DF i HDZ još nije uspjela podijeliti međusobno fotelje i ne zna se kad će, tako da SDP-ova stara Vlada ZDK u tehničkom mandatu, odnosno u ostavci  ništa ne radi osim što redovno prima naknade za ovaj nerad.

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost ZDK zajedno sa svim općinskim odborima je u protekla četiri mjeseca dao prostora vladajućoj koaliciji da na miru formira vlast kako bi svi građani i sve opozicione stranke, čiji je lider SBB, najzad imali adresu od koje mogu tražiti programe i projekte za spašavanje života u ovom kantonu. Desetine hiljada nezaposlenih, penzionera, invalida, ratnih vojnih invalida, boraca, poplavljenih, njihovih porodica i inih nemaju više strpljenja slušati lažna obećanja. Krajnje je vrijeme da se nešto u ovom kantonu i u cijeloj državi  promjeni na bolje.

Za to još jednom zahtjevamo od većinske koalicije,a prje svega od SDA, DF-a i HDZ-a da konačno ovom napaćenom narodu kažu pravu istinu i za početak odgovore na pitanje „Kad ćemo imati vlast u ZE-DO kantonu?“