Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kenan Jusufbašić je bio najbolji dosadašnji načelnik Visokog

anketa nacelniciI dok načelnica Općine Amra Babić neumoljivo, gordo i ponosno hita ka novom svjetskom rekordu izbivanja sa radnog mjesta u jednom mandatu načelnika, statistika, raspoloženje naroda i ankete joj baš ne idu u prilog. Najnovije informacije iz zgrade nameta (Općina) ukazuju nam na podatak da od ponedjeljka načelnica nije bila na svom radnom mjestu. Vjerovatno opet neko važno pitanje o položaju žena u svijetu, a što je od posebne važnosti za gotovo 9.000 zvanično nezaposlenih na općini Visoko. Ozbiljne opozicije, izuzev par pojedinačnih izuzetaka u OV Visoko nema, i još uvijek se nije našao neko ko bi postavio vrlo jednostavno pitanje o putešestvijama prve općinske dame, sa akcentom na podatak koliko je to koštalo budžet i da li je u vrijeme nedolazaka na posao obračunavan joj topli obrok i plata.

Međutim, tema ovog teksta su statistički podaci naše posljednje ankete, a ne sustizanje broja putovanja Zuke Džumhura i Mustafe Cerića. Anketa u kojoj smo imali pitanje: “Visokom je najgore bilo u mandatu” (Kenan Jusufbašić, Faruk Salčinović, Munib Alibegović, Amra Babić) dala je porazne podatke za predvodnika izvršne vlasti. U protekla dva mjeseca oko 10.000 posjetilaca Visoko.co.ba izglasalo je period Amre Babić kao najgore načelničko vrijeme u Visokom. Čak 57,6% anketiranih misli da su dvije godine, koliko je na vlasti načelnica Babić, najgore visočko vrijeme.

Jedini SDP načelnik od prvih demokratskih izbora u Visokom, Faruk Salčinović, je na drugom mjestu. Njegov period od 2000-2004, 17,6% anketiranih smatra najgorim.

Vrijeme Muniba Alibegovića, toliko osporavanog i istjeranog iz SDA prije kraja mandata je puno bolje u odnosu na eru Salčinovića i Babićke, 13,6% anketiranih smatra period 2004-2012. najgorim za Visoko.

Kenan Jusufbašić je bio najduže načelnik općine Visoko, punih 10 godina, i njegovo vrijeme prema ovoj anketi Visočani pamte i kao najbolje. Svega 10,8% anketiranih smatra da je to bilo naše najgore vrijeme.

Od danas imamo i novu anketu, a vezana je za trenutno najinteresantniju temu u Visokom. Radi se o budućnosti lokacije na kojoj je nekad bila robna kuća Vema. Naše anketno pitanje glasi: “Šta biste voljeli vidjeti na nekadašnjem mjestu robne kuće Vema?”.