Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ne želimo da visočki rukomet tiho ode u anonimnost i zaborav

BOSNA  veterani LOGO noviProtekli mjesec decembar za Rukometni klub Bosna-Veterani bio je izuzetno aktivan. Održana je Izvještajno-izborna skupština na kojoj su izabrani: za novog predsjednika Upravnog odobra Karavdić Tarik, a predsjednika Skupštine Šahinović Ismet  Iso.

Uručeni su skromni pokloni najstarijim članovima: Kurtalić Seadu, Kilalić Halimu i Smajlović Taibu. Zlatne plakete za vjernost klubu dobile su navijačice Džudžo Subhija i Safija, a za doprinos razvoja rukometnog sporta plaketa  je dodijeljena Vasiljević Slobodanu Cici.

SUBHIJI VECAOrganizirano je tradicionalno novogodišnje druženje uz prisustvo 62 člana Udruženja, a odigrana je humanitarna rukometna utakmica uoči Nove godine.

Osim ovih aktivnosti Klub se angažovao u pokušaju prevazilaženja  teške situacije u RK Bosna, a po zahtjevu ovoga kluba. Po ovom pitanju veterani su imali više radnih sastanaka i svoje prijedloge dostavili u pismenoj formi.

Situacija je bila toliko alarmantna (ostavka Bojčića; u Upravnom odboru ostala samo tri člana) da  je zbog toga predsjednik Skupštine,  Ahić Jasmin posebno naglasio da će se svi prijedlozi veterana razmotriti  na Vanrednoj skupštini.

Međutim, slijedio je ”preokret”,  jer su preostala dva aktivna člana UO RK “Bosna” (Handžić i Bukva) bili  kod načelnice Babić i s njom dogovorili smjernice za daljne aktivnosti…

Veterani su predlagali pet članova iz svog sastava u novi Upravni odbor RK Bosna, formiranje Stručne komisije i neophodnost održavanja Vanredne skupštine.

Međutim, Handžić Hajrudin je  na jednom od sastanaka obrazložio da su se u Upravni odbor vratila dva člana i da Klub može SAM prevazići situaciju, tako što načelnica podržava izbor Bukva Edina za novog predsjednika Kluba.  

Inicijative i prijedlozi veterana, po riječima Handžića, postali su SUVIŠNI i NEPOTREBNI .

Prema posljednjim informacijama Klub je imenovao za novog trenera Hurema Fikreta, za pomoćnika Vražić Faruka, vratio u svoje stručne redove Handžić Mirzu koji je ranije otkazao svoje djelovanje zbog predsjednika Bojčića. Kako nema više Bojčića, stvari  su se naglo promijenile?!

Nedavno je načelnica Babić Amra imenovala u Upravni odbor Kluba i Amilu Koso!

Svjesni ovoga  što se dešava u RK Bosna, veterani naglašavaju da se radi  o nedemokratskim stavovima čelnika RK Bosna i njihovoj izričitoj samovolji. Stoga, svu odgovornost za bližu i dalju budućnost Kluba trebaju preuzeti isključivo kreatori ovih događaja.

Visočki rukomet ima bogatu i svijetlu sportsku tradiciju u svim rukometnim selekcijama i mi rukometni veterani ne želimo da visočki rukomet tiho ode u anonimnost i zaborav, te naša nastojanja i aktivnosti nikada ne mogu biti ni suvišna ni nepotrebna za dobrobit visočkog rukometa.

Naredne aktivnosti RK Bosna Veterani bit će vezane za obilježavanje godišnjica formiranja Rukometnog kluba Mladost Visoko (19.2.1954.); odigravanja prve zvanične rukometne utakmice u Visokom (9.5.1954.) i  50 godina od ulaska kluba u Prvu ligu Jugoslavije (juli 1965.).