Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dlakić, Hadžialić ili neko treći?

jkp visokoDan “D” kada je u pitanju budućnost JKP “Visoko” je upravo danas. Danas će biti održan sastanak Upravnog odbora, nakon kojeg ćemo saznati da li Ermin Dlakić ostaje na mjestu direktora ovog javnog preduzeća ili je načelnica općine Amra Babić ovim povodom smislila neko drugo kadrovsko rješenje. Redovna procedura nakon isteka mandata Ermina Dlakića je provedena ranije. Objavljen je konkurs. Predsjednik Nadzornog odbora Namik Čolaković na osnovu Odluke od 09.09.2014.godine raspisao je Konkurs za izbor i imenovanje direktora JKP ”VISOKO” d.o.o. VISOKO, a na isti su stigle su samo dvije prijave. Dosadašnji direktor Ermin Dlakić je jedan od kandidata, dok je drugi kandidat bio Almir Hadžialić, široj javnosti poznat kao kadar OO SDA koji je prije dvije godine bio i na listi ove stranke za lokalne izbore na broju 4. Na kraju je završio na 19 mjestu sa osvojenih 598 glasova.

O Erminu Dlakiću, njegovom radu i zaslugama u JKP “Visoko” javnost je upoznata, kao što je upoznata i sa jednom vrstom političkog pritiska koji se vršio i vrši od samog dolaska na pozicije aktuelne lokalne vlasti 2012.godine. O Almiru Hadžialiću znamo nešto manje. U zvaničnom biltenu OO SDA od prije dvije godine kada su predstavljali svoje kandidate za lokalne izbore, Hadžialić je predstavljen kao tehnički direktor u firmi “Euro – Asfalt” Sarajevo koji je diplomirao na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Član Izvršnog odbora SDA Visoko, rođen 1968.godine, oženjen i otac troje djece. Nastanjen u Moštru.

Šta je ovim povodom smislila  načelnica općine i čime je rukovođena bila prilikom donošenja odluke saznat ćemo danas. Nesumnjivo je bez obzira na konkurs i komisiju da će na kraju ipak ona presuditi. Da li se opredijelila da i dalje direktor bude Dlakić, odnosno da li je stranačkom kolegi sa proteklih izbora već ranije obećano ovo radno mjesto ili je u pitanju neko treći i potpuno novi mimo zakonskih okvira saznat ćemo danas.