Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promotivne aktivnosti u 2015. godini održat će se širom BiH i svijeta

semir osmanagic11Promotivne aktivnosti na projektu istraživanja Bosanske doline piramida bit će vrlo intenzivne tokom 2015. godine. Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić prihvatio je pozive da učestvuje na nizu međunarodnih konferencija i javnih predavanja. Među njima su i:

– Konferencije u južnoj Europi tokom mjeseca septembra zajedno sa slijedećim predavačima: Michael Tellinger (Južna Afrika), Valery Uvarov (Rusija) i Klaus Dona (Austrija). Datumi konferencija:  Sarajevo (Bosna i Hercegovina) početak septembra, Beograd (Srbija) 6. septembra, Ljubljana (Slovenija) 12. septembra, Maribor (Slovenija) 13. septembar, Zagreb (Hrvatska) 19. septembar, Rijeka (Hrvatska) 20. septembar, te Minhen (Njemačka) 26. septembar. U Minhenu će im se pridružiti Robert Bouval (Belgija).

– Dr. Osmanagić će održati javno predavanja na International University of Sarajevo (IUS) 27. januara u 14:00 sati na temu “Arheološki turizam”.

 – Dvodnevna konferencija o bosanskim piramidama bit će održana u Londonu 10.-11.aprila, a treće predstavljanje će biti u Sussex-u 12. aprila

 – Dr. Osmanagić će biti glavni predavač na Međunarodnoj konferenciji u gradu Troy (Michigan) u SAD 26. aprila.

– Osmanagić će odrzati predavanja na EXPO Konferenciji u Utrechtu (Nizozemska) 6. juna.

– On će biti i predavač na Međunarodnoj konferenciji o piramidama u Singapuru 12. juna.

– Bosanska piramide će biti tema dva predavanja na Braču: Supetar (8. august) i Bol (9. august).

– Osmanagić će biti vodeći predavač na Međunarodnoj konfererenciji o piramidama u Čikagu (SAD) 11. oktobra.  

 Dogovorena su i predstavljanja prijevoda Osmanagićeve knjige o piramidama u Istanbulu (Turska) u aprilu te ruskog izdanja u nekoliko gradova Rusije u maju 2015.

Više: http://piramidasunca.ba/bs/predavanja-i-intervjui.html

Posted in BiH