Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uskoro privatizacija Fabrike konfekcije KTK Visoko?

ktk alminKako saznajemo iz više izvora, uskoro će biti objavljen javni poziv za prodaju Fabrike konfekcije KTK Visoko putem Federalne agencije za privatizaciju. Ovih dana se očekuju ozbiljna pisma namjere od strane nekih domaćih i inostranih partnera.

Tako bi uskoro i Fabrika konfekcije u KTK Visoko mogla dobiti novog vlasnika koji bi trebao preuzeti i do 50 uposlenika KTK Visoko, najmanje na 3 godine uz ispunjavanje obaveznih elemenata kad su ugovori o privatizaciji u pitanju (cijena te značajne investicije u periodu od 12 mjeseci).

Radi se o relativno modernoj fabrici na odličnoj lokaciji na ulazu u Visoko sa dobrom infrastrukturom, te očekuje da će, uz potrebnu saglasnost kantonalne poreske uprave biti ispunjeni uvjeti za privatizaciju čime bi se na najbolji način dio radnika KTGK Visoko riješio svoj radnopravni status u privatizacijskom procesu.

Poslije skorašnjeg objavljivanja Javnog poziva za privatizaciju fabrike krupne kože KTK Visoko u Topuzovom Polju uz objavljivanje poziva za prodaju Fabrike konfekcije, KTK Visoko bi mogao riješiti dio nagomilanih problema i izmiriti dio obaveza koji firma ima prema uposlenicima, a uglavnom se radi o obavezama za penziono osiguranje.