Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tri gola Faruka Vražalića

faruk vrazalic visokoinRukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom pripremnom susretu za svjetsko prvenstvo u Kataru remizirala sa selekcijom te zemlje rezultatom 22:22 (12:11).

Izabranici selektora Dragana Markovića u Kataru se nastavljaju pripremati za historijski nastup na SP-u. U sklopu priprema planirano je da odigraju tri susreta, a prvi je BiH izgubila od Portugala rezultatom 26:22.

U susretu protiv domaćina SP-a, u reprezentaciji BiH istaknuli su se Duško Čelica i Mirsad Terzić s po četiri postignuta gola. Muhamed Toromanović, Alen Ovčina i Faruk Vražalić postigli su po tri gola.

Najefikasniji u timu Katara bio je Žarko Marković sa šest postignutih golova.

Golmani BiH branili su po 20 minuta. Benjamin Burić je upisao  sedam odbrana, Peđa Dejanović tri, a Nebojša Grahovac četiri odbrane.

Susret je odigran u Kataru u okviru druge faze priprema reprezentacije BiH za nastup na svjetskom prvenstvu koje počinje 15. januara u ovoj zemlji.

Treći kontrolni susret najbolji rukometaši BiH odigrat će danas, također protiv selekcije Portugala.

Na SP-u selekcija BiH će nastupiti u B-grupi s ekipama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana. Prvi meč bh. rukometaši igraju 16. januara protiv Irana.

(Foto: Kenan Kenno Habibović)