Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nastradala porodica Merdić prije nekoliko godina izgubila dvije kćerke

nesreca kakanjDa život nekada nema milosti dokaz su stanovnici naselja Bare u blizini Kaknja, piše novinska agencija Patria. U cijeloj priči posebne emocije i tugu osjeća porodica Zikreta Merdića čija su supruga Sadika i kćerka Belma (1996.) bile pod ruševinama nakon što se pokrenulo klizište, a za čiji život su se izborili vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite te rudarske čete za spašavenje.

Kako su nam otkrili mještani Kaknja porodica Merdić je živjela skladno, a imali su četiri kćerke. Ali tragedija ove porodice počinje kada su Sadika i Zikret u istoj godini izgubili dvije kćerke koje su preminule u 19. godini života.

Prva Arnela Merdić se iznenada razboljela i samo nakon dva mjeseca provedena u bolnici izgubila je bitku za život, a njena sestra Muvehdeta je preselila na drugi svijet nepunu godinu za njom.

– Divna su porodica. Veliki vjernici, a Zikret je jedno vrijeme radio i kao blagajnik u džamiji. Prestrašno je ovo što im se desilo. Da im Allah da sabura. Ima još jednu udatu kćerku, a Belma je najmlađi član porodice. Nadam se da će ih Bog poživjeti – kazao nam je jedan mještanin.

Zikret je u trenutku pokretanja klizišta bio na radnom mjestu, a inače je uposlenik Rudnika Kakanj. Njegova supruga Sadika u teškom je stanju.

Nap.ba/Visoko.co.ba