Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mali visočki Amerikanac Viktor u društvu sa Tysonom i Holyfieldom

viktor 116Viktor Šekerović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ima samo sedam godina i kako bolji poznavaoci prilika tvrde pred njim je zavidna bokserska karijera. Talanat ovog mladog sportiste prepoznali su i oni koji su napravili zavidne karijere u boksu, pa je tako Viktor sa ocem Branislavom danas u New Yorku prisustvovao jednoj posebnoj svečanosti gdje se poznati i proslavljeni svjetski sportisti druže sa budućim i prespektivnim nadama američkog sporta.

viktor 0Bio je to veliki dan za Viktora kojem je boks trenutno sve što ga zanima. Neprestano trenira, a danas mu se ispunila želja da upozna velikog Mike Tysona i Evandera Holyfielda sa kojima smo proveli neko vrijeme, družili se i razgovarali. Interesantno je da su Viktor i Mike rođeni na isti dan 30.juna, tako da mali visočki Amerikanac možda krene i njegovim stopama i jednog dana postane veliki visočki Amerikanac. Na ovom druženju sa nama je bio još jedan Bosanac, Goran Lolić, inače iz Banja Luke, aktuelni evropski prvak u kix boxu i amaterski viceprvak u svijetu jedan od trenera Viktorovih, zajedno sa Marinkom Matičićem koji je profesionalni prvak svijeta u kik boxu. Zapravo uz njih dvojicu je i zavolio ovaj sport“ – rekao je za naš portal Branislav Šekerović, otac malog i prespektivnog budućeg boksera Viktora, te dodao da pozdravimo sve Visočane i staru raju koja ga se sjeća iz Naselja Luke.

viktor 18Viktor je vjerovatno ljubav prema sportu genetski naslijedio i od svog strica Renata Šekerovića, koji je nekada prije odlaska u SAD bio veoma uspješan golman u FK Bosna Visoko. Naravno da ćemo i ubuduće pratiti i izvještavati o sportskim uspjesima Viktora Šekerovića pred kojim je kako sada stvari stoje blistava sportska karijera.

 

 

 

viktor 3viktor 4viktor 5viktor 6viktor 7viktor 8viktor 9viktor 10viktor 11viktor 12viktor 13viktor 14viktor 15viktor 17