Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Farbajmo zajedno – nove klupe i stolovi na Ravnama

damar omladineDragi naši volonteri i volonterke, Udruženje „Damar omladine“ organizira akciju farbanja novih klupa i stolova, kao i popravku starih, stoga vas ovom prilikom pozivamo da nam se pridružite u nedjelju, 09.11.2014.godine. Okupljanje će biti ispred KSC „Mladost“ u 11h.

Izletište “Ravne”, na području općine Visoko, je izletište sa dugogodišnjom tradicijom okupljanja i boravka svih generacija. Rezultat akcija koje se sprovode u okviru projekta „Vratimo život našem izletištu“ bit će popravka starih i izgradnja novih klupa i stolova, zaštitne ograde, mjesta za roštilj uz uređenje cjelokupnog izletišta te izgradnja i postavka inkluzivnog mobilijara, odnosno klackalice prilagođene osobama sa poteškoćama.
Time ćemo izletište osposobiti i prilagoditi svim populacijama, a naročito osobama sa poteškoćama, koje će svoje slobodno vrijeme provoditi kvalitetno, u prirodnom okruženju.

Za sve učesnike i učesnice će biti obezbijeđeno osvježenje, hrana i popratni materijal.

Molimo Vas da se prijavite putem linka  http://bit.ly/1uuM1DT radi organizacije hrane i osvježenja na terenu.

Projekt podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik, a implementira Udruženje „Damar omladine“.

Lokalni sponzori koji su prepoznali značaj projekta su:

Mega-Color, BTS Visoko, Knjigovodstveni servis „Konto“, Knjižara „Mesijum“, JKP „Visoko“, Općina Visoko.

Implementacija projekta i projektnih aktivnosti traje do 15.01.2015. godine i vjerujemo da ovo nije konačni spisak spoznora za ljepše naše izletište.

O budućim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obavještena.

Radujemo se Vašem odazivu!