Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Klas sponzor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

rusmir-hrvicBosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo postigla je dogovor sa Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine i postala sponzor Rukometne reprezentacije.

Sponzorstvo se odnosi na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će biti održano 2016. u Poljskoj, kao i na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u januaru iduće godine u Kataru.

– Veoma smo ponosni na ovo sponzorstvo, tim više jer je rukometni sport jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih u Bosni i Hercegovini sa izvanrednim rezultatima, kako u klubskom, tako i na reprezentativnom nivou. Ovo je prvi put da se Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na jedno svjetsko prvenstvo, i Klas želi biti dio ove već sada uspješne priče za Bosnu i Hercegovinu u cjelini“, kazao je tom prilikom Rusmir Hrvć, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP.

Nakon Vispaka koji je sponzor Nogometne/Fudbalske reprezenatcije BiH, i Oaze kao sponzora Košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor Rukometne reprezentacije naše zemlje.

Kupuj domaće – gradi BiH!