Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lijepo, lijepo – čestitam iskreno

dejoU općinu u stalni radni odnos (PONOVO) primljeni SDAovci. Uhljebljavate se izuzetno neelegantno, nimalo profinjeno, savršeno bezobzirno i divno transparentno. Nemate dovoljno savjesti ni da takve stvari pokušate sakriti. Prvo volonteri, pa Upravni i Nadzorni odbori JU i JP, pa onda neki lažni ugovori o djelu za Amilu Koso, a sad familija članova SDA.

Stoga svim građanima treba da bude savršeno jasno zašto sam ja neprijatelj broj 1 navodnom “napretku” naše općine o kojem pjevaju ode i hvalospjeve plaćeni guslari SDA režima. Btw, i jedan guslar uspio uhljebiti svoju suprugu kao volonterku u Općinu. To sam već čestitao, ali kvalitet načina do kojeg je taj guslar došao do volonterskog staža svoje supruge je neprikosnoven i treba dodatno pohvaliti to apsolutno prostituisanje obraza i beskrupulozno hodanje po mrtvim i svetinjama nas koji smo se usudili da počinimo smrtni grijeh visočke politike koji glasi: “kritikovati nemoral i kriminal”.

Miševima koji su se zaposlili čestitam. Odlično ste balansirali rudarski život u dvanaestopalačnim crijevima frontmena režima sa životom ljigavih licemjera kojima ništa nije sveto. Problem je što broj mojih istomišljenika raste, a broj vaše populacije pada i da Visoko polako shvata da se ne isplati biti miš, ulizica i beskičmenjak. Očekujte na prvoj narednoj sjednici Vijeća pitanje o regularnosti konkursa preko kojeg ste primljeni u stalni radni odnos gdje ću vas imenovati javno.

Ovo džentlmensko upozorenje ne zaslužujete, ali pošto sam dobar čo'j'k – halalosum. Što se tiče životnih lekcija koje ću vas naučiti – ne trebate zahvaljivati – ozbiljno “nema na čemu” ja to svakako moram raditi jer sam za to izabran.

Vaš,
NEmiš, NEulizica i NEbeskićmenjak, Bosanac i Hercegovac, Visočanin i agnostik uz sve prolazne političke funkcije.