Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SetUp izložba: “Naš trg”

Naš trg visoko.co.ba

Dana 16.8.2014. u 16h u okviru MMS festivala vol. 2 će biti održana izložba udruženja SetUp pod nazivom „Naš trg“, koja će predstaviti idejno rješenje projekta Trg Matrakčije iza Gradskog kina i Zavičajnog muzeja. U sklopu tog prostora izložba će biti i održana, a ima za cilj da predstavi osnovne crte idejnog projekta i da pokaže koje je najbolje rješenje za ovaj plato, zapravo, gradski trg.

Prema ovom idejnom rješenju, ovaj prostor je zamišljen kao mjesto okupljanja, druženja, kulturnih dešavanja, sportkih manifestacija, muzičkih događaja, a namijenjen je svim generacijama i korisnicima različitih profila. S obzirom da se nalazi neposredno uz žarišne tačke kulturnih dešavanja jedne urbane cjeline, muzej i kino, Trg Matrakčije bi reprezentirao dio Gradskog kina i Zavičajnog muzeja na otvorenom. Tokom ljetnog perioda se dio događanja može koncentrirati i na ovu lokaciju, čija pozornica na otvorenom nudi različite načine iskorištavanja ovog prostora. 

Realizacijom ovog projekta naš grad dobiva novu dimenziju, unosi se boja i život u sadašnje sivilo ovog prostora, te se uz manje intervencije stvaraju raznoliki scenariji za korištenje.

Pozivamo građane da posjete ovu izložbu i da se sami uvjere koliki se potencijal krije na ovoj lokaciji, kako uz odgovarajuću transformaciju ovaj prostor može postati jedan od najljepših dijelova grada i na koje načine se može iskoristiti. Uz realistične 3D prikaze različitih segmenata ove lokacije, posjetioci mogu dobiti živopisnu sliku multifunkcionalnosti Trga Matrakčija.

I naravno, ne zaboravite da pratite Facebook stranicu MMS festivala: https://www.facebook.com/many.man.show

Još samo 4 dana su ostala do festivala. Spremite se!!!