Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva samostalna izložba Anela Lepića na otvorenju festivala

0 Anel Lepic website 0 Kopiraj

Početak i otvorenje Many men show 2014 festivala je sve bliže, te ovom prilikom upravo i najavljujemo otvorenje MMS-a vol. 2. Kako već postaje uobičajeno da početna tačka festivala bude Zavičajni muzej Visoko i da se festival svečano otvara izložbom, tako i ove godine na samom otvorenju ovogodišnjeg festivala imamo čast da najavimo izložbu talentovanog akademskog slikara iz Visokog.
Riječ je o našem sugrađaninu, Anelu Lepiću, koji je još uvijek jedna nepoznanica za mnoge Visočane, a koji je ustvari jedan od najboljih i najuspješnijih diplomiranih studenata Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. Gost ovogodišnjeg MMS Art kutka je rođeni Visočanin koji je nakon završene Gimnazije “Visoko”, impresioniran umjetnošću, upisao Akademiju likovnih umjetnosti UNSA, gdje se pokazao kao izvandredan student, a potom i umjetnik, koji i pored velikog broja priznanja i izložbi nastavlja studije, gdje trenutno priprema master rad pod mentorstvom prof. mr. Josipa Alebića i doc.dr. Lemje Akšamije-Chabbouh.

Ovaj mladi, talentovani umjetnik iza sebe ima veliki broj izložbi od kojih su najznačajnije: “Limited Spaces”, održana na Univerzitetu umjetnosti u Berlinu 2012. godine, te ona u sklopu projekta “In parallel” (“Kunst ist da und dort/ initiative Sarajevo – Graz), koja je održana u Grazu u julu ove godine, kao i priznanje koje je dobio u julu ove godine kada je izabran za jednog od 10 najboljih svjetskih slikara tematike smrti, kao predstavnik Bosne i Hercegovine u projektu “Death All Around”, a koji će biti realiziran u Kairu.

No, i pored svih laskavih titula i istaknutog statusa u likovnoj umjetnosti, ovaj mladi slikar nikada ne zaboravlja svoje korijene i rodni grad, pa često učestvuje u raznim izložbama koje se održavaju u Visokom, gdje je i član Umjetničkog udruženja “Galerija Likum76”. Takođe, ostvario je i saradnju i sa OŠ “Kulin Ban” Visoko, kojom prilikom je u dva navrata održao sjajne radionice i projekte za učenike ove škole.

Kako naš festival za svoje posjetioce nudi samo najbolji program, tako se na samom otvorenju ovogodišnjeg festivala našla izložba ovog talentovanog akademskog slikara, koju će zaista vrijediti posjetiti.

Ono što je važno za vas, dragi naši prijatelji i posjetioci, jeste da budno pratite našu oficijelnu facebook stranicu: https://facebook.com/many.man.show gdje će uskoro biti objavljen kompletan program festivala i da se pripremite, jer MMS kuca na vaša vrata, još vrlo malo vremena je ostalo!