Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rezultat u Kujabi pokvario dosadašnje odlično raspoloženje

kujaba 3Doći u Grad Sambe, a ne pogledati neki od tog atraktivnog plesa moglo bi se okarakterisati čistim promašajem.

Nažalost, naš boravak u Riju nije se podudario sa vremenom održavanja karnevala, ali smo zato imali priliku otići u “Plataformu” gdje se svaku veče održava kombinacija plesnih performansa, odnosno najveća smotra folklora u Riju. Kombinacije egzotične sambe, kapoeire i raznih domorodačkih plesova upotpunili su naš boravak u Riju, te smo zadnju veče boravka imali osjećaj da smo vidjeli sve što vrijedi u Riju te da je došlo vrijeme da se krene dalje.

Subota je, utakmica sa Nigerijom, veoma važan dan za sve Bosance i Hercegovce, za mene još važniji jer sam jutros postao amidža.

Pun ponosa priključujem se našoj ekipi na jednom od 5 aerodroma u Rio de Janeiru, odakle letimo za Kujabu. Vodič objašnjava da je Kujaba mali grad sa 500.000 stanovnika i da nema nekih posebnih atrakcija, te da se zbog toga i vraćamo za Salvador de Bahia odmah poslije utakmice, ali koga je to briga, nama je jedina i najveća atrakcija u Kujabi naša selekcija „Zmajeva“.

Raspoloženje na aerodromu je odlično, oko 150 navijača se ukrcava na charter let odlične brazilske kompanije Azul, raduje nas lijepo vrijeme i miran let, a još više direktan prenos meča Argentina – Iran na LCD zaslonima sjedišta. Dok smo letjeli za Kujabu organizator našeg putovanja, Centrotours Sarajevo iskoristio je poluvrijeme utakmice Argentina – Iran da organizuje nagradnu igru u kojoj smo pogađali večerašnji rezultat naših Zmajeva. Oni koji pogode rezultat ulaze u izvlačenje koje će se održati na večerašnjem letu za Salvador, nagrade su, 1.Putovanje na utakmicu Vels – BiH, 2. Putovanje u Istanbul, 3. Novi dres reprezentacije; zanimljiv izazov i bogate nagrade izazvale su pravo oduševljenje kod naših navijača.

Po dolasku u pretoplu i sparnu Kujabu uslijedio je transfer do stadiona i iščekivanje meča u odličnoj atmosferi. O samoj utakmici se nema šta napisati, sve je viđeno! Nažalost negativan rezultat je pokvario dobro raspoloženje i planirane aktivnosti u Salvadoru.

kujaba 1kujaba 2kujaba 4kujaba 5kujaba 6