Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Inzko pružio podršku fondu “Srcem za BiH”

inckoNa našu adresu stiglo je pismo podrške Nj.E. Valentina Inzka koje prenosimo u cjelosti:
„Kad sam se susreo s volonterima fonda „Srcem za BiH“ u jeku poplave u maju, bio sam inspirisan njihovom energijom, predanosti i odlučnosti.
Sada je prioritet nastaviti sa pružanjem podrške onima kojima je to najpotrebnije, kao i zadržati pažnju na težini i dugoročnom uticaju katastrofe.
Izvanredna sposobnost bh. građana da djeluju hrabro i dostojanstveno u teškim vremenima je obilježila historiju ove zemlje u zadnje dvije decenije, iako nažalost tih teških vremena nije nedostajalo.
Iznova i iznova, svjedločili smo kako građani preuzimaju inicjativu u situacijama koje su bivale dodatno otežane političkim i administrativnim barijerama.
U školama i bolnicama, preopterećeno osoblje daje svoj maksimum uprkos nedostatku resursa. Isto vrijedi i za druge sektore: većina onih koji rade u službi građana pokušavaju da urade isto, iako nemaju svu potrebnu podršku.
Tako da ne iznenađuje da su se organizacije, kompanije i hiljade građana uključile u akcije pružanja pomoći onima koji su najviše pogođeni ovom prirodnom katastrofom.
Kompanije poput ASA Prevent grupacije su stavile na raspolaganje svoje resurse i aktivno učestvuju u pružanju pomoći.
Bila mi je privilegija sresti se sa njihovim volonterima u okviru projekta “Srcem za BiH” i informisati se o svim aktivnostima koje poduzimaju i potrebama koje imaju za efikasnije djelovanje. Izražavam svoju punu podršku njima ali i svima onima koji ulažu napore da dostave interventnu i svu ostalu pomoć, kako bi građani opet “stali na svoje noge” i kako bi se normalozovali uslovi života u pogođenim područjima“.
Zahvaljujemo visokom predstavniku Inzku na lijepim riječima i podršci.
#idemodalje #srcemzabih

Posted in BiH