Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Postavljen kamen temeljac za izgradnju “Stambeno – poslovno- rekreacionog centra”

stambeno rekreacioni centar zimca 4U naselju Gornja Zimča – Visoko upriličeno je polaganje kamena temeljca povodom otpočinjanja radova na izgradnji “Stambeno – poslovno- rekreacionog centra”. Firma „Abras Company“ d.o.o. Visoko, u sinergiji sa Općinom Visoko, ima namjeru da izgradnjom „Stambeno-poslovno-rekreacionog centra Visoko“ postigne uspješnu investiciju i podigne nivo kvaliteta života građana općine Visoko, ali i kantona. Izgradnja ovog kompleksa ima višestruki značaj kako za investitora tako i za samu općinu Visoko. Planirano je da cjelokupan kompleks, koji se proteže na 400.000 m2, bude okončan za tri godine te da se u njemu otvori više od 100 radnih mjesta. 

Do sada je uloženo više od 1,5 miliona KM, dok se do okončanja radova očekuje investiranje više od 20 miliona KM. Prednost u izvođenju građevinskih radova bit će data domaćim firmama, što znači dodatnu podršku angažiranju domaće radne snage. 

Dodatna vrijednost ovog projekta ogleda se u činjenici da će bogati sadržaji Centra znatno poboljšati turističku ponudu i upotpuniti sliku Visokog kao atraktivne turističke destinacije u BiH, saopćili su investitori.stambeno rekreacioni centar zimca 1stambeno rekreacioni centar zimca 2stambeno rekreacioni centar zimca 3stambeno rekreacioni centar zimca 5stambeno rekreacioni centar zimca 6stambeno rekreacioni centar zimca 7stambeno rekreacioni centar zimca 8stambeno rekreacioni centar zimca 9 (Foto: TV Vi-Net)