Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija knjige “Zmajevi” u Klubu knjige

zmajevi baybookSportski novinari Dario Mehmedović i Saša Ibrulj za knjižarsko-izdavačku kuća Buybook objavili su knjigu “Zmajevi”. U godini u kojoj slavimo najveći uspjeh nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od naše samostalnosti i kada željno iščekujemo Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ovom knjigom novinari su se odlučili osvrnuti na osamnaest godina u kojima je stvarana nacionalna nogometna selekcija.

U knjizi “Zmajevi” možete pronaći biografije preko 250 reprezentativaca koji su dali doprinos stvaranju ovog uspjeha te svih selektora i članova stručnog štaba. Također, upoznat ćete se sa nogometnim portretima 63 države, odnosno nacionalna saveza s kojima je naš tim igrao u periodu od 1995. do kraja 2013. godine. Posebnu vrijednost knjige čine sastavi sa svih 167 utakmica koje je naša reprezentacija odigrala u tom periodu.

Visoko.co.ba u saradnji sa Klubom knjige iz Visokog u petak 06.06.2014.godine organizuje promociju ove knjige kojoj će prisustvovati i jedan od autora Dario Mehmedović inače sportski novinar Federalne televizije kao i svi visočki reprezentativci koji su ubilježili zvanične nastupe i koji se spominju u ovoj knjizi, a to su: Esmir Džafić, Ivo Ištuk, Faruk Ihtijarević, Mirsad BešlijaElvedin Provalić Slaviša Vukičević. Promocija je zakazana u prostorijama Kluba knjige za 20.00 sati, a gostoprimstvo kolegi Mehmedoviću ukazat će i visočki sportski novinari Kemal Ahmetović, Mustafa Radončić, Jasmin Tajić, Almin Alijagić, Jadranko Fejzić, Salih Hadžialić, Dario Božić.

“Ideja za knjigu nastala je prije sedam-osam godina kroz rad i praćenje reprezentacije. Postojala je želja da se sve stvari stave na jedno mjesto. Knjiga nije klasični historijat, već enciklopedijski pregled događanja. U knjizi je ‘od A do Ž’ sadržano sve, od svih igrača u službenim utakmicama reprezentacije BiH, mjesta u kojima je igrala, do protivničkih reprezentacija“, istakli su Dario Mehmedović i  Saša Ibrulj prilikom promocije ove knjige u Sarajevu prije desetak dana, a kojoj je prisustvovao i naš reprezentativni golman Asmir Begović.

Visoko je četvrti grad nakon Sarajeva, Zenice i Mostara u kojem Mehmedović i Ibrulj promovišu knjigu “Zmajevi”.

Svi ste pozvani!