Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Emina Smajlović proglašena za učenicu generacije

Dan škole MSŠ Hazim Šabanović Kopiraj

Prigodnom svečanošću, u prostorijama škole, danas je obilježen Dan škole u MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko. Odličnim programom na svečanoj priredbi učenici ove škole predstavili su ukupan rad škole kroz cijelu školsku godinu, sa najboljim i najreprezentativnijim sadržajima za sve posjetioce ove manifestacije. Na početku programa prisutnima se obratila direktorica ove škole, Sabina Bečarević, a zatim su scenu preuzeli učenici koji su prikazali svoje tačke, kao dio zabavnog programa.

Programu je prisustvovao veliki broj zvanica kao što su bivši načelnik Općine Visoko Munib Alibegović, bivši načelnik i sadašnji član kluba vijećnika SDP-a u OV Visoko Faruk Salčinović, kao i direktori i profesori iz drugih škola na području općine Visoko, direktor OŠ “Kulin Ban” Ramiz Brkić, direktor Gimnazije “Visoko” Mirzet Hindija, te prof. Nađa Brkić, prof. Elvedin Šabanović i mnogi drugi. Ovo je bila odlična prilika za sve učenike, profesore i drugo osoblje ove škole da se opuste i svojim sugrađanima predstave svoju školu u najboljem svjetlu.

Također, odmah nakon zabavnog programa Dana škole, dana su nagrađeni i najuspješniji učenici MSŠ „Hazim Šabanović“, a u zasluženu mirovinu ispraćena je i dugogodišnja administratorica i finansijska radnica škole, Ganić Halida, koja je nagrađena prigodnim poklonom i počastima.

Za najbolje učenike Nastavničko vijeće škole je pripremilo prigodne poklone, pa su tako za ostvarene sportske rezultate nagrađeni: Kurpejović Elvedin, Kajević Velid, Bukvić Semira, Gorak Elmir, Jašarspahić Amir i Hadžiosmanović Jasmin. Također, nagrađeni su i učenici koji su učestvovali u raznim vannastavnim aktivnostima i takmičenjima pa je tako za ostvarene rezultate na takmičenju iz Vjeronauke “Beskrajna svjetlost Muhammeda a.s.” nagrađen Ohran Haris, koji je osvojio prvo mjesto i glavnu nagradu, ekskurziju u Istanbul, kao i Porča Ilma i Ibrišević Edina koje su ubilježile učešće na takmičenju.

Za učešće na takmičenjima iz informatike, matematike, fizike,ekologije, vjeronauke i mnogih drugih predmeta, kao i za učešće u mnogim drugim aktivnostima škole nagrađeni su učenici: Džafić Jasmina, Selimović Nejra, Piralija Abida, Ibišević Amina, Jolić Amir, Hodžić Amina, Suša Nermana, Ajanović Emina, Mujačić Dženan, Novokmet Lejla, Puščulović Adis, Kahvić Belma, Avdagić Amna, Avdagić Amna, Tatar Emir, Ajdinović Haris, Omanović Enes, Smajlagić Elma, Ramić Ummi-Kulsum, Čučuk Amar, Omanović Nedim, Begić Medina, Tatar Selma, Lemeš Faris i Smajlović Emina.

Za sam kraj manifestacije podijeljene su i prigodne diplome i pokloni za najbolje učenike iz generacije koja ove godine maturira, pa su tako za odličan uspjeh i primjerno vladanja tokom trogodišnjeg školovanja nagrađeni: Babić Eldar, Česa Zijada, Garib Adna, Topalović Amina, Begić Adnan, Šabanović Amina.
Za odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom četverogodinje školovanja nagrađeni su učenici: Džanko Nevzeta, Ferhatović Jasmina, Frljak Ahmet, Herceglija Alma, Kahvić Belma, Murtić Nedmina, Šabić Alina, Alihodžić Dženeta, Dedić Nejra, Hindija Nedžma, Puščulović Adis, Selimović Melisa, Semić Amina, Smajlović Emina, Zerdo Lejla, Dervić Enijad, Selimović Nejra, Šabanović Amir, Jašarević Mirza, Lemeš Muhamed, Vranac Almin, Zukan Nedim, Dervišević Tarik, Mehmedagić Seniad, Šabanović Tarik, Alijagić Adisa, Herceglija Almedina, Herić Eldar, Mulagić Amila i Lemeš Faris.

Učenik generacije Kopiraj

 

I na kraju, na osnovu odličnog uspjeha i primjernog vladanja tokom četverogodišnjeg školovanja, učešća na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz matematike i fizike, Nastavničko vijeće je na sjednici 06. 05. 2014. godine donijelo jednoglasnu odluku o proglašenju učenika generacije, za školsku 2013/14. godinu, a tu laskavu titulu, uz prigodne poklone, primila je učenica IV-f razreda Elektrotehničke škole, Smajlović Emina.

Druženje u prostorijama škole se nastavilo i nakon priredbe, čime su uposlenici i učenici nastavili da slave ovu svečanost, a redakcija Visoko.co.ba ovim povodom cijelom osoblju škole, kao i svim učenicima i roditeljima, čestita Dan škole MSŠ “Hazim Šabanović”, te sve odlične uspjehe i sva ostvarenja učenika škole.

 

Cijelu fotogaleriju sa ove manifestacije možete pogledati na našem Facebook portalu: https://facebook.com/visokocoba