Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Discovery Channel završio snimanje emisije o Bosanskim piramidama

discovery semirJedan od najpoznatijih televizijskih kanala u svijetu Discovery Channel poslao je svoj tim u Bosansku dolinu piramida kako bi snimili epizodu za serijal “The Unexplained Files”.

Tokom trodnevnog boravka u Visokom ekipa je sa svojim domaćinom, dr. Semirom Osmanagićem obišla i snimila Podzemni labirint Ravne, Bosansku piramidu Sunca te Bosansku piramidu Mjeseca.

Epizoda će, po najavama scenariste i reditellja, biti fokusirana na dva aspekta, građevinski i energetski. Tako će ovaj renomirani tv kanal koji prati više od 20 miliona osoba širom svijeta prvi put široj javnosti predstaviti ideju da su bosanske piramide ustvari energetske mašine. Ta ideja bi mogla utjecati na globalnu promjenu pristupa svrsi piramida. 

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je pionir u istraživanju energetskih fenomena piramida, a Discovery Channel je prepoznao napore Fondacije da skine veo neznanja i ignorancije sa ovog aspekta proučavanja piramida. Fotografije sa snimanja serijala u Visokom možete pogledati i na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152770133346102.1073742069.205779381101&type=3