Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi Nedim Buza iz Visokog na NBA draftu?

nedim buzaMladi bh. košarkaški reprezentativci Adin Vrabac i Nedim Buza učestvovat će na ovogodišnjem NBA draftu. Jonathan Givony iz Draft Expressa izvještava da u konkurenciji 100 mladih košarkaša s najviše potencijala Buza trenutno zauzima 61., a Vrabac 63. mjesto. Oba igrača nastupaju za KK Spars iz Sarajeva.

Buza u prosjeku postiže osam poena i ima 2,7 skokova po utakmici, a Vrabac 11,2 poena i tri skoka po utakmici. Predsjednik KK Spars Nihad Selimović izjavio je Feni da se za Buzu i Vrapca zanima nekoliko NBA klubova.

“Klubovi iz NBA lige pratili su njihove igre tokom cijele sezone. Desetak skauta iz NBA lige dolazilo je na utakmice Lige 12 da gleda Vrapca i Buzu. Oni su interesantni ne samo NBA, već i nekim evropskim klubovima”, rekao je Selimović.

Buza i Vrabac će učestvovati i na snažnom košarkaškom kampu u Trevisu (Italija), koji tradicionalno posjećuju NBA skauti, na kojem će imati priliku da se dokažu. Selimović nije želio prognozirati rasplet situacije s dva bh. talenta, ali za očekivati je da će od naredne sezone zaigrati u klubovima van BiH.