Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Molila sam se Bogu za Erdoanovu pobjedu

Amra-Babic NapAmra Babić, načelnica općine Visoko kazala je u razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako je sretna zbog pobjede Partije pravde i razvoja na lokalnim izborima u Turskoj, jer su ova partija i njezin predsjednik Redžep Tajip Erdoan dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine.

Samo u Visokom, kaže Babić, Vlada Turske je uložila oko milion maraka u izgradnju doma zdravlja u kojima se sada liječi oko 10.000 ljudi, donirali su vrijednu opremu za lokalno komunalno preduzeće, a u fazi je i izgradnja sportsko-rekreativnog centra kojeg također finansira turska Vlada.

– Molila sam se Bogu da se desi Erdoanova pobjeda. Držala sam im palčeve – kaže Babić za NAP.

Ona objašnjava kako je za BiH velika stvar to što će u Turskoj narednih pet godina na lokalnoj vlasti biti načelnici i gradonačelnici iz AK Parti ali kako BiH ne treba očekivati da će njezine probleme rješavati turska Vlada. Ovu zemlju, dokazane prijetelje BiH, smatra ona, treba iskoristiti samo kao nekoga koji će BiH pomoći da određene prepreke lakše prevaziđe.

– Ne treba očekivati od premijera Erdoana i njegovih saradnika da vode našu politku. Mi sami moramo znati šta hoćemo, moramo imati svoje ciljeve i planove, a naklonost Turske prema nama trebamo iskoristiti samo da bi na putu razvoja i napretka išli brže – upozorava Babić.

Nap.ba/Visoko.co.ba