Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prijave za “MRAV 2014”

mrav2014Prijavljivanje volontera za Međunarodnu radnu akciju volontera “MRAV Bosanske piramide 2014” već uveliko traje. Na e-mail Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” info@piramidasunca.ba svakodnevno stižu prijave zainteresiranih, a dosada su došle iz sljedećih dvadeset zemalja: Velike Britanije, Francuske, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Norveške, Kanade, Španije, Rusije, Švedske, Belgije, Holandije, Slovenije, Australije, Japana, Litvanije, Slovačke, Srbije, Švicarske i Kolumbije.

Najmlađi prijavljeni volonter je dvanaestogodišnji Luka Ball iz Španije koji dolazi u pratnji roditelja, a najstarija je šezdesetosmogodišnja Holanđanka Carla Sophi Gruppen.

Fondacija potvrđuje da će i ove godine arheološkim aspektom projekta rukovoditi iskusni arheološki menađer Tim Moon (Novi Zeland). Volonteri se okupljaju u Visokom 1. juna 2014. godine, a MRAV će trajati do 21. septembra 2014. godine. I ove godine, kao i prošle, MRAV će se u potpunosti samofinansirati bez finansijske pomoći državnih institucija.